Rate this post

Onychomycosis obično utječe na nokte stopala. Kako liječiti onikomikozu: otići do liječnika ili probati kućne metode? Liječenje onikomikoze nije lako. Umjesto liječenja mikoza kod kuće, morate otići dermatologu što je prije moguće. Liječenje onikomikoze pod vodstvom iskusnog liječnika jedino je jamstvo da se učinkovito riješite onikomikoza.

Nail gljiva ne čini ništa u kući. Liječenje onikomikoze je posao specijalistu.

To je gubljenje vremena za kušanje raznih stvari kod kuće.

Ako želite učinkovito djelovati na onikomikozu, morate ići dermatologu. Izvršite mikološki pregled i slijedite upute liječnika. To će propisati i aktualne i učinkovitije oralne pripravke.

Liječenje onikomikoze – oralni lijekovi

Danas, u liječenju onikomikoze, lijekovi imaju učinkovitije i manje ozdravljene nuspojave.

Prva je terbinafin – vrlo učinkovita u slučaju infekcije dermatofajima, ali manje učinkovita u slučaju Candida albicans kvasnih infekcija ili plijesni koji se također odvijaju.

Zato je važno da liječnik zna kakva se infekcija mora nositi. Lijekovi koji sadrže Terbinafin se uzimaju svaki dan šest tjedana, ponekad i duže, do šest mjeseci.

Drugi novi lijek koji također djeluje u slučaju kvasaca je itrakonazol. Lijekovi koji ga sadrže uzimaju se tjedan dana, jednom mjesečno. Liječenje traje 3 tjedna.

Liječenje onikomikoza – topikalnih lijekova

Temeljni lijekovi dopunjuju samo opće liječenje za liječenje onikomikoze. Oni dolaze u obliku posebnih lakova za nokte koji sadrže takve aktivne tvari kao ciklopiroks i amorolfin.

Također su dostupni u obliku kreme koje sadrže, na primjer, bifonazol. Ti pripravci, koji se koriste sami, rijetko se bave onikomikozom, kažu da oni samo rezultiraju polovinom slučajeva. Stoga ih treba koristiti kao dodatak pripravcima koji se uzimaju oralno.

Kirurške metode liječenja onikomikoze

Ako je onikomikoza uporna, ne podvrgava se liječenju ili ponavljanju, liječnik obično odluči izvršiti operaciju uklanjanja zaražene ploče nokta, čime se uklanja izvor infekcije.

Tijekom operacije, čavao noktiju i vrat za nokte pažljivo se čiste kako bi uklonili gljive koje mogu ostati tamo. Tada svaki tjedan pacijent dolazi do kontrole, koji se sastoji u ponovnom čišćenju nokta i korištenjem lokalnih antifungalnih sredstava.

Tijekom liječenja primjenjuju se oralni antifungalni pripravci. Takva kombinirana terapija učinkovita je za liječenje trajnih infekcija gljivičnih noktiju.

Trenutno, tu su i centri gdje se onikomikoza liječi zračenjem neodimijskim laserom. Liječenje zahtjeva pet 5-7 tretmana u intervalima od 4 dana ili tjedana.

Lasersko liječenje onikomikoze

Micoza stopala i noktiju je vrlo uznemirujuća bolest. To je zarazna bolest koja je vrlo lako zarazna čak i na bazenu, sauni ili teretani. Do danas je onikomikoza i mišičja stopala tretirana farmakološki. Liječenje je bilo dugo i često nije rezultiralo očekivanim rezultatima. Dvije godine dermatolozi i podijatri koriste lasersku terapiju u borbi protiv noga i noktiju mikoze. Koji su se temelji tih tretmana? Koliko dugo traje terapija i kakvi su učinci? Poslušajte našeg stručnjaka – Joanna Stodolna-Tukendorf, fizioterapeuta, podologa u klinici Footmedica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here