Rate this post

Prerana ejakulacija se definira kao ejakulacija bez kontrole i koja se javlja prerano, obično s minimalnom seksualnom stimulacijom, neposredno nakon što je započela penetraciju ili čak prije njega. Ova preuranjena ejakulacija obično sprečava par od postizanja orgazma i ima vrlo negativan učinak na razinu seksualnog zadovoljstva obaju partnera. Pored ovih očitih posljedica, prerana ejakulacija ima razorne negativne učinke psihološkog poretka, kao što je nedostatak sigurnosti i samopoštovanje ili uskraćivanje samozadovoljstva.

Procjenjuje se da jedan od tri muškarca pati od preranog ejakulacijskog problema, iako je riječ o tabu subjektu koji mnogi od njih trpe u tišini i nikada se ne posavjetuju o tome, a kamoli ne traže pomoć.

Postoji niz metoda i vježbi koje vam mogu puno pomoći ako pate od prerane ejakulacije ili čak ako ne postane tako ozbiljan problem za koji smatrate da biste željeli izdržati više u svojim seksualnim odnosima. Idemo, dakle, s rješenjima.

Vježbe za preranu ejakulaciju

Vježbe za sprečavanje prerane ejakulacije

Mnogo je čimbenika koji su mogli izazvati preranu ejakulaciju, ali postotak slučajeva koji imaju fizičke razloge težine je zanemariv. Ako nemate više od 50 godina i pati od prijevremene ejakulacije, to je najvjerojatnije kombinacija psiholoških uzroka kao što su stres, anksioznost, nedostatak sna ili čak loša prehrana. Ako imate više od 50 godina, trebate otići svom liječniku kako biste isključili druge zdravstvene probleme, iako ove vježbe za sprečavanje prerane ejakulacije nemaju nikakvu vrstu kontraindikacije i korisne su za svakoga.

Kegel vježbe za muškarce

Do nedavno se mislilo da su vježbe Kegel bile prikladne samo za žene koje su nakon porođaja trebale ojačati mišiće dna zdjelice. Međutim, metoda Kegel može biti velika saveznica i za muškarce, jer će im omogućiti da povećaju svoju seksualnu snagu. Zapravo, više od 80% muškaraca koji prakticiraju vježbe Kegel uspijeva kontrolirati preranu ejakulaciju prema nekoliko studija.

Kegel vježbe usredotočite na poboljšanje snage i izdržljivosti muških međice mišića i redovitom vježbom može poboljšati erekciju, pomoći veću kontrolu nad ejakulacijom i povećati ukupnu tjelesnu dobrobit. Da yes, dobivanje svih tih pogodnosti je potrebno da ih redovito vježbati, mnogo bolje ako je dnevno.

Vježbe za kontrolu preuranjene ejakulacije

Postoji niz vježbi koje se mogu izvesti i koje pomažu u kontroli prerane ejakulacije:

  • Mišića.
  • Od disanja
  • Od stimulacije u paru.

Predlažemo sljedeće vježbe: ugovore i opušta mišiće zdjelice u intervalima od 5 sekundi, najmanje 30 puta svaki dan, a ne prelazi 100 puta na dan, barem tijekom prvih nekoliko tjedana.

Uz svakodnevne prakse dobit ćete ojačati mišiće zdjelice koji se nalazi između genitalija i anusa i čije se funkcije upravo ejakulacije kontrola.

Vježbe za kontrolu preuranjene ejakulacije

Vježbe za odgodu ejakulacije

Prva vježba koju ćemo preporučiti je usmjerena na disanje. Odgovarajuće disanje tijekom spolnog odnosa je bitno, pa će vam ova praksa puno pomoći. Počnite uzimajući u izobilju zraka i obavljajući 10 polaganih, dubokih udisaja, usredotočujući se samo na vaše disanje. Ako pomažete vježbama za vizualizaciju, vježba će biti još učinkovitija.

Poznata i prilično učinkovita vježba je poznata kao start-stop. Radi se o zaustavljanju nakon što osjetite da ste dosegnuli visoku točku i prije ejakulacije. Ali to ne znači prestati raditi sve, ali se prebaciti na drugu aktivnost koja vam omogućuje da smanjite razinu uzbuđenja. Fokus na partnera mogao bi biti dobar savjet.

Konačno, preporučujemo podudaranje igara prije prodiranja. Ove preliminarne zadaće, dodatno produžujući odnos i čineći ga ugodnijima za oboje, omogućuju vam odgodu ejakulacije.

Kako izliječiti preranu ejakulaciju prirodnim metodama

Kao što ste vidjeli za sve vježbe koje smo predložili u ovom članku, kontrola i poboljšanje prerane ejakulacije s prirodnim metodama je moguće. Da da, zahtijeva trajnost i predanost s vaše strane. No, trošenje nekoliko minuta dnevno na ove vježbe je nešto vrijedno uzeti u obzir ogromne potencijalne koristi koje možete dobiti.

Također preporučujemo najveću iskrenost u vezi s problemom prerane ejakulacije. Iako je to problem koji utječe na par, to može biti i prilika za zajednički rad i bolju suradnju. S voljom oboje sigurni da se problem može prevladati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here