Rate this post

Vagina je seksualna disfunkcija koja je nemoguća za seks. Žena se bori sa vaginizma prije pokušaja da se seksualni kontakt osjeća vrlo bolan, neovisno o volji kontrakcije vaginalnih mišića koji zatvara rupu. Koji su uzroci i simptomi vaginoze? Što je tretman?

Vaginizam sindrom (Marion-SIMS vaginizam) je seksualna disfunkcija koja uključuje moćan, vrlo bolne, prisilno, neovisno o volji vaginalne kontrakcije mišića, koji zatvara otvor prilikom pokušaja da se omjer, koji sprječava insercijskog u vaginu. Kontrakcije su veće što je bliži trenutku pokušaja življenja.

Vagine mogu utjecati na žene svih dobi, ali vrlo mladi pacijenti često se bore s njom.

Vagina – uzroci

Vaginizam može biti kronične boli i rezultat npr. Od traumatičnih seksualnih iskustava, npr. Neuspješni seksualnu inicijaciju, silovanje, seksualno zlostavljanje u djetinjstvu, nasilje intimnog partnera itd

Drugi razlog može biti vaginizam strah od boli za vrijeme spolnog odnosa, spolno prenosive infekcije, trudnoća, ili odbojnost sjemena, itd ..

Strah od odnosa također može biti simptom anksioznosti neuroze općenitije ili pretjerano strah od boli. Prema nekim vaginizma također može biti obrambena reakcija u slučaju homoseksualnih sklonosti ili nesvjesne posljedica poremećenih partnerstva.

Važan čimbenik u razvoju vaginizma također je nedovoljna seksualni odgoj i povezan nedostatak znanja o strukturi i funkciji spolovila, kao i iskrivljena shvaćanja o odnosima, povezanih bolova, kao i sumnje da li je član nije prevelika.

Važan je i način odgoja – je li žena je odrastao u uvjerenju da je seks nešto loše i nemoralno, u kasnijoj dobi može patiti od vaginizam.

Također, partner seksualne disfunkcije (npr. Erektilna disfunkcija, preuranjena ejakulacija) može doprinijeti razvoju bolesti.

Stručnjaci tvrde da je vaginizam može biti posljedica interakcije fizičkih i psiholoških čimbenika u području ženskih spolnih organa. Na primjer, pukotine i rane u području genitalija, ili čak i njihova (ili drugih bolesti), zajedno s postojećim živaca preosjetljivosti (a posredno mišića) dovode do kontrakcije mišića vagine i vulve, a time i spriječiti spolni odnos.

Vaginizam – simptomi

Ako svaki put kada je u pitanju približavanje penisa (i neke žene i spekulum, tamponom ili drugo strano tijelo) u vaginu, otvaranje je zatvorena od strane snažne kontrakcije mišića, možete razgovarati o vaginizam. Međutim, zatvaranje vaginalnog otvora može se pojaviti čak i kada zamislite da se može pojaviti prodor. Osim toga, neke žene kad pokušavaju da se seksualni kontakt ili umetnuti tampon ili spekulum u vaginu također može dovesti do kontrakcije mišića natkoljenice.

Ono što je vrijedno naglasiti jest da se kontrakcija ne događa ponekad bez veze s seksualnim uzbuđenjem. Osim toga, žene s vaginizma ne dopuštaju za vaginalnu penetraciju, ali možete uživati ​​u predigri, pettingiem ili bedreni omjer (razne spola, gdje je muški član smještenom između partnera bedra i obavlja prsni potisak ili partner stimulira penis po ritmičkim trljanje bedara).

Vagina se često zbunjuje s dyspareunijom, tj. Bol tijekom spolnog odnosa. Glavna je razlika u tome što u slučaju dyspareunije dolazi do seksa, a bol se može pojaviti tijekom i poslije. Osim dispareunija je češća u menopauzi žena i starijih osoba, kao posljedica smanjenja razine spolnih hormona.

Vaginizam – dijagnoza

Uz ginekološki pregled treba obaviti kao mikrobioloških testova, fizikalnog pregleda i krvi i hormona urina ploči.

Vaginitis – liječenje

Žena koja se bori s vaginizmom treba prvo otići do ginekologa. Problem je što može biti zabrinut zbog ginekološkog pregleda. Ako je tako, prije liječničkog posjeta preporučuje se edukacija i seksualna terapija.

Osim toga, mogu biti potrebni anksiolitici, relaksanti, analgetici.

Neki stručnjaci vjeruju da je najbolji način liječenja za vaginizma je postupno umetanje u rodnicu sve veće predmete (npr. Diktatora, prstima). U početku, penetracija može nastati samostalno i kasnije uz sudjelovanje partnera.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here