Rate this post

Olaplex je pozdravljen kao “osiguranje kose” i “frizerski kandidat za Nobel”. Olaplex je kosa koja ekspresira brzom i dubinskom regeneracijom. Što je i kako funkcionira sustav Olaplex – kako ga koristiti i kakve posljedice? Gdje mogu kupiti Olaplex proizvode?

Olaplex je postao popularan kada je neko vrijeme Kim Kardashian postala platina plavuša u jednom danu od crnke. Svatko se pitao kako je moguće postići takav učinak u tako kratkom vremenu, osim što nema štetu kosi. Pokazalo se da je zahvaljujući Olaplexu.

Kako funkcionira Olaplex?

Olaplex je skup nedavno tri, a od srpnja 2018. već pet proizvoda, od kojih su dva namijenjena za upotrebu u frizerskom salonu tijekom bojanja ili izbjeljivanja kose, a tri su korištena za kućnu njegu. Nitko od njih nema ekvivalent u ostalim proizvodima na tržištu, što se odnosi na način na koji to funkcionira.

Tijekom bojenja ili izbjeljivanja kose, prekidaju se disulfidni mostovi (veze), od kojih se tisuće nalaze u svakoj čekići. Razvijaju se dvije pojedinačne veze između molekula sumpora i vodika. Dvije reakcije mogu se naknadno pratiti.

Prva, ispravna i sigurna za kosu, je uparivanje jedne veze između sumpora i vodika i molekule kisika. Drugi je parirati ove dvije molekule s tri molekule kisika. Ova reakcija više nije sigurna za kosu, jer sulfatna skupina, koja nastaje kao posljedica, stvara cistinsku kiselinu, uklanjajući protein iz unutrašnjosti kose.

Ovako Olaplex sprečava. Nakon primjene proizvoda na kosu tijekom frizerskog postupka, on traži pojedinačne veze između molekula sumpora i vodika i popravlja ih kako bi formirao disulfidnu vezu. Na taj način sprječava nepovoljnu reakciju.

Za upotrebu u salonu:

Množitelj Olaplex Bond množitelja br. 1 – Frizerski salon izravno dodaje bilo kojem proizvodu za bojanje ili lakšu kosu dok popravlja oštećene ili oštećene disulfidne veze, kao i sprečavanje daljnjeg oštećenja pogledajte za sebe.

Olaplex Bond Perfector br. 2, jača djelovanje prvog proizvoda i može ga koristiti samo frizerski salon. Nepravilno primijenjeni proizvod (koji se koristi u pogrešnom iznosu ili prekratko vrijeme) neće štetiti kosi, ali neće funkcionirati. Boja kose uz uporabu Olaplexa traje dulje nego inače, jer proizvod razrjeđuje boju, stoga mora duže ostati na kosi. Trajanje tretmana se produljuje za nekoliko minuta zbog broja proizvoda 2, koji se, kao i maska, primjenjuje na mokru kosu nakon postupka bojanja.

Za upotrebu kod kuće:

Olaplex br. 3 Hair Perfector – sadrži isti aktivni sastojak kao i ostala dva proizvoda, a njegov zadatak je obnavljanje i održavanje snažne, zdrave kose između uzastopnih tretmana za bojenje. Također se može koristiti kao regenerativni tretman za kosu koja nije obojena, ali zahtijeva jačanje i podršku nakon blagdana, ili intenzivna uporaba ravnala ili curler.

Olaplex šampon br. 4 Održavanje olovaka – regenerira kosu i čini ga čvrstim i zdrave između tretmana. Šampon vlaži kosu i obnavlja svoju strukturu, održava veze disulfidnih mostova u kosi. Proizvod također olakšava styling vašu kosu i daje im sjaj.

Kondenzator Olaplex br 5 Održavanje obveznica – s istim svojstvima kao i šampon – oba proizvoda rade sveobuhvatno.

Kontraindikacije za operaciju Olaplex

Proizvodi uključeni u sustav Olaplex potpuno su sigurni i mogu ih koristiti i trudnice. U njihovom sastavu nema amonijaka, silikona, sulfata, ftalata, DEA, aldehida ili glutena, ne uzrokuju senzibilizaciju ili iritaciju vlasišta. Jedina kontraindikacija je bojanje kane komponente sustava za kosu reagiraju s sastojcima kane, što može dati neočekivani efekt boje na kosu, nakon čega će se kasnije teško riješiti.

Bit će vam korisno

Gdje kupiti Olaplex?

Možete kupiti cijeli Olaplex sustav u većini dobrih frizerskih salona ili na popularnim aukcijskim portalima. Prosječni trošak nabave cijelog sustava, uključujući proizvode za upotrebu u salonu, iznosi oko 1.000 PLN.

NAPOMENA! Kupnjom proizvoda iz nepoznatih izvora možete postati žrtva prijevare. Olaplex sustav koji prodaje neovlaštene trgovine ili saloni može biti jednostavna krivotvorina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here